Obľúbený guláš s bravčového, alebo hovädzieho mäsa
Suroviny:
750 g bravčového mäsa, 2 - 3 cibule, bravčová masť,
1 lyžica paradajkového pretlaku, mletá sladká paprika,
mletá štipľavá paprika, mleté čierne korenie,
rasca, soľ, cesnak, hladká múka, vývar masox, knedľa
Postup:
Najprv si nakrájame cibuľu a umyjeme bravčové mäso. Na rozohriatej masti si podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, usmažíme, pridáme všetky typy korenia, paradajkový pretlak a roztlačený cesnak. Podlejeme vriacou vodou alebo mäsovým vývarom a dusíme domäkka, bude to trvať asi hodinu až hodinu a pol, tak aby sa masko pekne rozpadávalo v ústach. V troche vody rozmiešame lyžicu hladkej múky a pridáme do guľášu a ešte chvíľu povaríme. Podávame s knedľou. Jednu cibuľu si môžme nakrájať na kolieska a dať ako ozdobu navrch, dodá to príjemnú chuť celému jedlu. Dobrú chuť
ODPORÚČAME:
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
tags: bravcovy gulas s knedlou
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|