Pripravte si tvarohový dezert
.
.
Suroviny na cesto:
350 mg hladká múka
100 g cukor
1 KL kypriaci prášok do pečiva
2 ks vajce
100 g maslo alebo margarín
Suroviny na náplň:
1 kg odtučnený tvaroh
175 g práškový cukor
1 balíček vanilínový cukor
4 ks vajce
60 g jemný zemiakový škrob Solamyl DrOetker
400 ml smotana na šľahanie
50 g mandľové lupienky
Na ozdobenie:
1 balíček škoricový cukor
Postup:
Najprv si pripravíme cesto, zmiešame v miske múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo. Ručne spracujeme na mrveničku. Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.
Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|