Zelený špenát s varenými zemiakmi a volským okom
.
.
Počet porcií : 2, Doba prípravy : 25 minút
Suroviny :
400 g mrazený špenátový pretlak, alebo 600 g čerstvého špenátu, 1 ks cibuľa, 2 kávové lyžičky hladká múka, 0,5 až 1 dcl smotana na varenie, 2 strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie, soľ, muškátový orech štipka, 1 ks vajce
Postup prípravy :
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme špenátový pretlak, alebo 600 g čerstvého špenátu a za stáleho miešania pomaly povaríme, až kým sa nerozpustí. Potom si pripravíme z trocha oleja, alebo masla a múky zápražku, vlejeme do špenátu a povaríme. Zjemníme smotanou alebo mliekom, pridáme rozšľahané vajíčko, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Na záver pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a odstavíme. S cesnakom nevaríme, inak by zmes zhorkla.
Doporučené prílohy : zemiaky, varené vajíčko, volské oko
Tip: Zápražku je možné v recepte vynechať, špenát je tak viac diétny.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|