Vynikajúci recept našej mamy, Paprikáš z kuracieho, alebo bravčového mäsa.
.
.
Potrebujeme nasledovné Suroviny:
500 g kuracieho mäska, môžu byť aj rozkrájané kúsky, alebo bravčové stehno, tiež rozkrájané,
1 lyžička mletej papriky, 1 lyžička mletej rasce, soľ, smotana na varenie, 1 malý paradajkový pretlak,
1 väčšia cibuľa, tuk do základu - olej, bravčová masť, 0,5 l vody alebo vývaru.
Postup:
Cibuľku si nakrájame nadrobno.
Na tuku popražíme do sklovita. Hrniec dáme dole z ohňa a pridáme mletú papriku.
A späť na oheň! Znovu zarestujeme a pridáme pretlak.
.
.
Dobre restujeme, aby nebol pretlak príliš kyslý. Mala by sa odpariť prebytočná voda.
Potom podlejeme vývarom, alebo vodou. Osolíme, orascujeme a keď to pekne vrie, pridáme nakrájané mäso.
Prikryjeme a spolu dusíme do zmäkknutia mäsa. Potom si Smotanu rozmiešame s lyžicou múky.
Mäkké mäsko vyberieme na tanier.
Hotovú Omáčku zjemníme pripravenou smotanou a môžme omáčku aj rozmixovať.
Znovu privedieme do varu a vložíme naspäť mäso. Zamiešame a Povaríme ešte tak 5 až 6 minút.
A máme hotovo!
Paprikáš môžme podávať aj s cestovinami, s ryžou, alebo s knedľou, ale domáce halušky sú asi najlepšie. Ale i obyčajné kolienka sú ako príloha výborné.
Pripravíme si domáce halušky:
500 g hladká múka, 1/2 sáčku prášok do pečiva, hrnček mlieka rozmiešaný s vajíčkom, soľ, voda
Postup: Vymiešame si redšie cesto a prepasírujeme halušky cez haluškáreň do vriacej osolenej vody.
Ak nám ešte ostanú halušky, dajú sa urobiť na sladko s makom, kakaom, alebo orechami a cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: Babička Anna , Internet
ODPORÚČAME:
tags: kuraci paprikas s haluskami
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|