Tradičné sladké a veľmi dobré slovenské pirohy.
.
.
Rýchla príprava,
Suroviny:
750 g polohrubej múky
1 vajce
2 lyžičky soli
4 dcl vlažnej vody
lekvár na naplnenie
práškový cukor na posypanie
roztopené maslo na poliatie, pomletý mak
Postup:
Z polohrubej múky, vajca, štipky soli a vody vypracujeme cesto. Ak sa cesto lepí pridáme múku a miesime. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce. Tie naplníme lekvárom a spojíme.
Dáme variť do osolenej vody, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme, dáme do misky, poprášime práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Môžme použiť aj mak s cukrom, alebo opraženú strúhanku s cukrom. Dobrú chuť!
ODPORÚČAME:
Lekvárové taštičky, slivkové pirohy
Trhanec sladká dobrota s lesným ovocím
Palacinková zmrzlina na detskú párty
Recept na výborný zákusok Tiramisu
tags: pirohy s lekvarom lekvarove pirohy
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|